آلو بخارا یک نوع میوه است که در منطقهٔ خاورمیانه و آسیای میانه رایج است، این میوه از نظر ظاهری شبیه به آلوهای دیگر است اما رنگ و طعم آن متفاوت است. آلو بخارا را معمولاً به صورت تازه یا خشک شده مصرف می کنند.
این میوه دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی است. همچنین، آلو بخارا میتواند در کنترل قند خون، پیشگیری از بیماریهای قلبی و حتی کمک به سلامت استخوانها موثر باشد.
یکی از مهم ترین خواص آلو بخارا، پاکسازی کبد است. متخصصان طب سنتی برای درمان کبد چرب مصرف آلو بخارا را پیشنهاد می کنند.
در ادامه این مقاله خواص درمانی آلو بخارا را به طور کامل برایتان شرح می دهیم، با ما همراه باشید.
ارزش غذایی هر یک آلو تازه
• کالری: ۳۰
• کربوهیدرات: ۸ گرم
• فیبر: ۱ گرم
• شکر: ۷ گرم
• پتاسیم: ۳ درصد از RDI
• مس: ۲ درصد از RDI
• منگنز: ۲ درصد از RDI
• ویتامین A: 5 درصد از RDI
• ویتامین C: 10٪ از RDI
• ویتامین K: 5٪ از RDI
RDI*نیاز روزانه بدن*
همانطور که می دانید آلو بخارا از خشک شدن آلو های مخصوص تهیه می شود، پس طبیعتا آلو بخارا از آلو سالم انرژی و مواد مغذی بیشتری دارد. در هر اونس یا ۲۸ گرم آلو بخارا، مواد مغذی و ویتامینهای زیر موجود است:
• کالری: ۶۷
• کربوهیدرات: ۱۸ گرم
• فیبر: ۲ گرم
• شکر: ۱۱ گرم
• ویتامین B3: 3٪ از RDI
• ویتامین B6: 3٪ از RDI
• پتاسیم: ۶ درصد از RDI
• مس: ۴ درصد از RDI
• ویتامین A: 4 درصد از RDI
• ویتامین K: 21 درصد از RDI
• ویتامین B2: 3٪ از RDI
• فسفر: ۲ درصد از RDI
• منگنز: ۴ درصد از RDI
• منیزیم: ۳ درصد از RDI
آلو بخارا حاوی فیبر، ویتامین C، پتاسیم، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و پلیفنولها است که برای بدن به شدت مفید هستند. در ادامه خواص هر کدام از این مواد را برایتان شرح می دهیم:
فیبر: برای کنترل قند خون، کاهش کلسترول خون، تسهیل حرکت روده و حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است.
ویتامین C : باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از آسیب رسیدن به سلولها و افزایش جذب آهن در بدن می شود.
پتاسیم: مصرف پتاسیم می تواند باعث کاهش فشار خون، حفظ سلامت قلب، کاهش خطر سکته مغزی و بهبود عملکرد عضلات بدن شود.
فلاونوئیدها: فلانوئید ها خصوصیات ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد عفونی کننده دارند.
پلیفنولها: باعث از بین رفتن مواد اکسیداسیونی در بدن می شوند .
آلو بخارا: راهکاری طبیعی برای مبارزه با کبد چرب
تحقیقات نشان داده است که بیماریهای کبدی مانند کبد چرب، در جامعه امروزی بسیار شایع هستند. یکی از دلایل اصلی بروز بیماری های کبدی، مصرف غذاهای فست فودی و چرب است. این بیماریها اغلب به صورت خاموش پیش میروند و بسیاری از افراد بدون آنکه متوجه باشند، مبتلا به کبد چرب هستند.
خوشبختانه درمان های فراوانی برای مقابله با این بیماری وجود دارد ، اما همانطور که میدانید همواره پیشگیری بهتر از درمان است!
می توانیم با مصرف غذا و خوراکی های سالم و طبیعی از مبتلا شدن به این بیماری ها جلوگیری کنیم. یکی از بهترین و در دسترس ترین خوراکی ها برای پیشگیری و حتی درمان بیماری های کبدی، آلو بخارا است!
شما می توانید با مصرف تنها دو عدد آلو بخارا در طول روز، از مبتلا شدن به بیماری های کبدی جلوگیری کنید و حتی اگر مبتلا به کبد چرب هستید؛ مصرف آلو بخارا به روند درمان شما کمک بسیاری می کند.
روش مصرف آلو بخارا بسیار ساده است. کافی است شب قبل، دو عدد آلو را در آب بخیسانید و تا صبح درون آب باقی بگذارید. سپس صبح وقتی که ناشتا هستید آلوها را به علاوه آب آن میل کنید.
برای گرفتن نتیجه بهتر از مصرف آلو بخارا، باید آن را در زمان و ساعت خاصی از روز مصرف کنید . مخلوط آب و آلو بخارا را باید بین ساعات ۵ تا ۷ صبح، هنگامی که کبد در وضعیت بیشترین فعالیتش قرار دارد، مصرف کنید تا به بهترین نتیجه برسید.
توصیه میشود حداقل یک ساعت پس از مصرف این معجون صبحانه میل نکنید.
همچنین، برای صبحانه خوراکی هایی با چربی بالا مانند لبنیات پر چرب مصرف نکنید، به جای آن می توانید یک عدد سفیده تخم مرغ با کلم بروکلی بخارپز میل کنید.
× توجه ×
اگر کبد شما دچار مشکل و بیماری جدی است، توصیه میشود هر ۶ ماه یکبار شستشوی کبدی انجام دهید ( البته قبل از اقدام حتما با پزشک خود مشورت کنید)
شست و شوی کبدی به طور قابل توجهی در درمان بیماری های کبدی موثر است.
1) درمان یبوست با آلو بخارا
"سوربیتول" یک ترکیب طبیعی ملین است که در آلو بخارا به فراوانی یافت میشود ؛ همچنین فیبر موجود در آلو بخارا، به شما کمک میکند تا از شر یبوست خلاص شوید.
2) کمک به کاهش قند خون
آلو بخارا به طرز معجزه آسایی به کاهش سطح قند خون کمک می کند.
فیبر موجود در آلو بخارا با جذب قند و تنظیم سطح آن در بدن، باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم می شود. اما بهتر است مراقب باشید که بیش از اندازه آلو بخارا مصرف نکنید؛ زیرا مصرف بیش از حد منجر به افزایش سطح قند خون می شود.
3) کمک به سلامت استخوانها
آلو بخارا، یکی از بهترین میوههایی است که به سلامت استخوانها کمک میکند.
این میوه حاوی مقادیر زیادی از ویتامین K، منیزیم، پتاسیم و فسفراست که باعث تقویت استخوان ها می شود و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند پوکی استخوان و استئوپنی را کاهش میدهد.
4) تقویت قلب
اگر فشار خون شما بالاست یا سطح کلسترول بد در بدنتان افزایش یافته، حتماً آلو بخارا را به رژیم غذاییتان اضافه کنید. اما به یاد داشته باشید که همیشه در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید، زیرا هر چیزی که بیش از حد مصرف شود، ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
بهترین زمان مصرف آلو بخارا چه موقعی در روز است؟
بهترین زمان مصرف آلو بخارا ، هنگامی است که از خواب بیدار می شوید و ناشتا هستید.
مقدار مجاز مصرف روزانه آلو بخار چقدر است؟
به طور متوسط هر ۱۰۰ گرم آلو بخارا، ۳۳٪ از مقدار فیبر مورد نیاز برای یک انسان بالغ را فراهم می کند.
همچنین هر ۱۰۰ گرم آلو بخارا، ۲۰٪ از نیاز روزانه آهن زنان را تامین میکند. پس اگر به دنبال یک منبع غنی از فیبر و آهن هستید، حتماً آلو بخارا را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
از آلو بخارا برا تهیه چه غذاهایی استفاده می شود؟
از جمله غذاهای محبوبی که با آلو بخارا تهیه می شود خورشت آلو اسفناج، خورشت آلو و حتی خورشت مرغ و آلو است. در شرکت ژیوانا آلو بخارا ارگانیک و تازه خانگی وجود دارد که می توانید با خیال راحت مصرف کنید.
© HeshmatiNut.ir. All Rights Reserved. Designed by bp