در چند سال اخیر، محبوبیت میوه های خشک به شدت افزایش یافته و در نتیجه تقاضا برای تهیه و مصرف آن نیز افزایش یافته است.
میوههای خشک انواع مختلفی مانند انگور خشک، آلو خشک، شلیل خشک و سیب خشک دارند.
میوه خشک را می توان به عنوان میان وعده ای مقوی و سالم برای کودکان و بزرگسالان استفاده کرد. همچنین میوه خشک به علت نداشتن آب و خشک بودن نسبت به میوه های تازه بسیار سبک است و فضای کمی را برای نگهداری اشغال می کند.
اما باید توجه داشته باشید که هر میوه خشکی سالم نیست !
در بازار یک سری میوه خشک وجود دارد که از لحاظ غذایی هیچ ارزشی ندارند و حتی مضر نیز هستند. افراد سودجو برای داشتن سود بیشتر در تهیه میوه خشک از میوه های کاملا ناسالم استفاده می کنند، به علاوه برای اینکه ظاهر این میوه ها زیبا شود مقدار زیادی رنگ مصنوعی و انواع افزودنی های شیمیایی را به آن اضافه می کنند.
در مقابل، میوه های خشک ارگانیک در فرایندهای طبیعی تولید میشوند تا مواد مغذی آنها حفظ شود. میوه خشک های ارگانیک بدون استفاده از هر گونه کود، سم و مواد شیمیایی تهیه میشوند.
پس باید به هنگام خرید میوه خشک توجه داشته باشید تا بتوانید میوه خشکی سالم و ارگانیگ برای خود و خانوادتان تهیه کنید.
در این مقاله، روشهای تشخیص میوه خشک ارگانیک را به شما آموزش می دهیم. دانستن این اطلاعات، به شما کمک میکند تا هنگام خرید میوههای خشک ارگانیک، انتخابی هوشمندانه داشته باشید .
همانطور که گفتیم میوههای خشک ارگانیک ارزش غذایی بالاتری نسبت به میوههای خشک غیر ارگانیک دارند. در واقع شما هنگام مصرف میوههای خشک ارگانیک، همه خواص و فوایدی که میوه های تازه دارند را دریافت می کنید.
در ادامه یک سری از ویژگی های میوه های خشک ارگانیک را برای شما شرح می دهیم :
1. کشت ارگانیک:
اصل ارگانیک بودن میوه خشک به کشت میوهها برمیگردد. این به این معنی است که در کشت میوه ها نباید از هر گونه کود، سموم و مواد شیمیایی استفاده شود.
بیشتر کشاورزان برای داشتن محصولاتی بهتر از کودها و مواد شیمیایی در کشت میوه ها استفاده می کنند. اما ما در ژیوانا از میوه ها و محصولاتی برای تولید میوه خشک استفاده می کنیم که کاملا به ارگانیک بودن آن اطمینان داریم . ما در کشت میوه های باغ ژیوانا از هیچ گونه ماده ای شیمیایی استفاده نمی کنیم .
2. روش خشک کردن میوه ها:
پس از برداشت میوهها، ابتدا باید آنها را بشورید و بخشهای خراب شده را جدا کنید. همچنین اگر می خواهید میوه خشکی ارگانیک داشته باشید، در این مرحله از افزودن هرگونه مواد شیمیایی خودداری کنید.
خشک کردن میوه ها به دو صورت انجام می شود : استفاده از نور خورشید یا استفاده از دستگاههای خشککن.
مشخص است که خشک کردن میوه ها در دستگاه های خشک کن باعث زودتر خشک شدن میوه ها وهمچنین حفظ ظاهر زیبای میوه ها می شود.
اما خشک کردن میوه ها در دستگاه خشک کن باعث از بین رفتن بسیاری از خواص میوه ها می شود.
در خشک کردن میوه ها به روش طبیعی( خشک شدن زیر نور خورشید) خواص میوه ها به طور کامل حفظ می شود، البته لازم به ذکر است که روند خشک شدن میوه ها در این روش بسیار طولانی تر است.
3. بستهبندی:
برای بستهبندی میوه خشک ها باید از پاکت ها و ظروفی که عایق رطوبت و نور هستند، استفاده کنید.
این نوع بستهبندی باعث حفظ خواص میوههای خشک و افزایش ماندگاری آنها میشود.
• پیش از نوشتن فواید میوه خشک لازم است یادآوری کنیم که فقط میوه خشک های ارگانیک خواص دارند و میوه خشک های غیر ارگانیک هیچ گونه خاصیتی ندارند.
1) تاثیر مثبت بر سلامت قلب
تحقیقات نشان میدهند که مصرف میوههای خشک ارگانیک میتواند فشار خون را کاهش داده و خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
2) خواص فراوان
میوههای خشک ارگانیک به دلیل استفاده از میوههای کشت ارگانیک و روشهای خشک کردن طبیعی، از کیفیت بیشتری برخوردارند.
3) کمک به لاغری
میوه خشک به دلیل فیبر زیادی که دارد بسیار سیرکننده است . همچنین کالری میوه خشک بسیار کم است و می توانید در انواع رژیم ها از میوه خشک استفاده کنید.
برای تشخیص میوه خشک ارگانیک و جلوگیری از خرید محصولات بیکیفیت، توجه به نکات زیر ضروری است. با استفاده از راههای زیر میتوانید میوه خشک های غیر ارگانیک را شناسایی کرده و بهترین محصولات را برای خود انتخاب کنید.
برند شناخته شده:
اولین گام برای یک خرید عالی، انتخاب یک تولیدکننده معتبر و شناخته شده است.
توجه به ویژگیها:
با شناخت ویژگیهای میوه خشک با کیفیت، میتوانید نوع نامرغوب را تشخیص دهید. به ظاهر، رنگ، طعم، و بافت میوه خشک دقت کنید.
اعتبار و مجوزها:
بررسی مجوزها و اعتبار تولید کننده نیز مهم است. آیا این تولیدکننده دارای کارگاه یا کارخانه تولیدی معتبر است؟ آیا دارای استانداردهای لازم و گواهینامههای مناسب است؟ این موارد بیانگر رعایت قوانین و استانداردهای بهداشتی و کیفیتی هستند.
مواد شیمیایی:
توجه به توضیحات بستهبندی محصولات ضروری است. مراقب باشید که در تولید میوه خشک آیا از مواد شیمیایی برای حفظ رنگ، طعم و بو استفاده شده است یا خیر.
قیمت:
میوه خشک ارگانیک طبیعتا قیمت بیشتری نسبت به میوه خشک های نامرغوب دارد.
هزینه بالای تولید ارگانیک باعث میشود قیمت آن معمولاً بالا باشد. اما توجه کنید که قیمت بالا همیشه تضمین کیفیت نیست و قیمت معیار قطعی برای ارزیابی ارگانیک بودن محصول نیست.
تاریخ تولید و انقضا:
بررسی دقیق تاریخ تولید و انقضای محصولات قبل از خرید اهمیت دارد. بهتر است محصولات تازهتر را انتخاب کنید تا خواص و طعم بهتری را تجربه کنید.
با رعایت این نکات، می توانید میوه خشک ارگانیک با کیفیت خریداری کنید و از آن لذت ببرید.
© HeshmatiNut.ir. All Rights Reserved. Designed by bp