مقدمه
میوه ها نقش حیاتی و مهمی در تغذیه و رژیم غذایی انسان ها دارند. ۸۰ درصد ترکیب تشکیل دهنده میوه ها آب است و به همین دلیل میوه به سرعت فاسد می شود.
به دلیل ارزش غذایی بالا میوه ها، باید همواره میوه مصرف کنیم تا سالم بمانیم.
اما شما نمی توانید هر نوع میوه ای را در هر فصلی که بخواهید یافت کنید زیرا برخی میوه ها فصلی هستند. راه حل چیست ؟ چگونه می توانیم بدون از دست دادن مواد مغذی میوه ها آن ها را به مدت طولانی نگهداری کنیم؟
یکی از روشهای قدیمی در حفظ مواد غذایی، خشک کردن است که با کاهش رطوبت به حد مناسب، زمان نگهداری مواد غذایی را افزایش میدهد.
در سال های اخیر با توجه به افزایش میان وعده های ناسالم و دارای مواد افزودنی سرطان زا، میوه خشک به عنوان یک میان وعده ای محبوب و سالم در بازار شناخته شده است.
میوه خشک در واقع همان میوه است که آب آن گرفته شده و به صورت خشک شده مصرف می شود. میوه خشک به دلیل اینکه آب خود را از دست داده است، میزان شیرینی بیشتری دارد و همچنین ارزش غذایی بیشتری نسبت به میوه تازه دارد.
یکی از مزیت های بی شمار میوه خشک این است که شما می توانید هر نوع میوه ای را که بخواهید را در تمامی فصول سال میل کنید. به عنوان مثال شما می توانید میوه های زمستانی مانند کیوی یا پرتقال را در روزهای گرم تابستان میل کنید و لذت ببرید.
در فصل گرم تابستان، دنیای میوهها بسیار رنگارنگ و متنوع است. میوه خشک هایی مثل شلیل خشک شده، هلو خشک شده، زردآلو خشک شده، آلبالو خشکه و ... را میوه خشک های تابستانی می گویند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی در حوزه تولید محصولات گلخانهای، اغلب میوهها طی تمام فصول در دسترس هستند. اما همه ما می دانیم که این میوه های گلخانه ای طعم و مزه میوه هایی که در فصل خودشان زیر نور آفتاب رشد کرده اند را ندارند. حتی ممکن است ارزش غذایی میوه های گلخانه ای، به نسبت میوه هایی که به صورت طبیعی رشد کرده اند بسیار کمتر باشد. در ژیوانا میوه خشک ها از میوه هایی که به صورت طبیعی رشد کرده اند تهیه شده اند.
به میوه خشک هایی که از میوه های تابستانی مانند هلو، شلیل، زردآلو و ... تهیه شده اند؛ میوه خشک تابستانی می گویند.
تنوع میوه ها در فصل تابستان بسیار زیاد است و تقریبا می شود همه میوه های تابستانی را خشک کرد. به همین دلیل میوه خشک های تابستانی تنوع زیادی دارند.
1) زردآلو خشک
زردآلو خشک یکی از محبوب ترین میوه خشک های بازار است. زرد آلو خشک ( یا به اصطلاح بازاری قیسی ) از قدیمی ترین میوه خشک های ایرانی محسوب می شود .
زردآلو خشک خواص زیادی دارد، به عنوان مثال:
1. حاوی فیبر:
زردآلو خشک حاوی مقدار زیادی فیبر معدنی است که به سلامت قلب و دستگاه گوارش کمک میکند.
2. غنی از آهن:
وجود آهن در زردآلو خشک میتواند به پیشگیری از کمخونی کمک کند.
3. منبع ویتامینها:
این میوه حاوی ویتامینهای مختلفی از جمله ویتامین آ، ویتامین C و ویتامین K است که برای سلامتی بدن ضروری هستند.
4. آنتیاکسیدانها:
زردآلو خشک حاوی آنتیاکسیدانهای قوی است که در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو در بدن بسیار موثر هستند.
2) هلو خشک شده
هلو خشک یکی دیگر از میوه خشک های تابستانی بسیار محبوب است. از آنجا که هلو خشک شده بسیار شیرین و لذیذ است، میتواند به عنوان یک جایگزین سالم و خوشمزه برای خوراکیهای شیرین مانند شکلات و بیسکویتها استفاده شود.
هلو خشک شده ارزش غذایی بالایی دارد. مواد مغذی موجود در هلو شامل ویتامین C، پتاسیم، فیبر، آهن و آنتیاکسیدانها مانند بتاکاروتن است. برخی از مزایای مهم مصرف هلو خشک شده عبارتند از:
- کمک به سلامت گوارش، کاهش کلسترول خوب و کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی.
- مصرف هلو خشک باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات می شود.
- حفظ فشار خون مناسب و حفظ سلامت قلب و عروق.
- مقابله با آسیبهای اکسیداتیو و پیشگیری از بیماریهای مزمن.
3) طالبی
یکی از میوه های شیرین و خوشمزه که در فصل گرم تابستان به مهمانی خانه ما می آید، طالبی است. این میوه غنی از ویتامین A، C و کاروتنوئید است .
اکثر مردم وقتی که نام طالبی خشک را می شوند بسیار تعجب می کنند ! زیرا از نظر آن ها میوه هایی مانند طالبی، خربزه یا هنداونه اگر خشک بشوند در واقع هیچ چیزی ازشان باقی نمی ماند.
اما حقیقت این است که حتی برای میوه های آبدار مانند هندوانه، خربزه و طالبی که بخش زیادی از آن ها از آب تشکیل شده، خشک کردن این میوه ها باعث از بین رفتن ارزش غذایی آنها نمی شود. با خشک کردن این میوه ها، مواد مغذی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین های موجود در آنها از بین نمی رود.
4) توت فرنگی خشک
یکی از زیباترین و جذاب ترین میوه ها توت فرنگی است. توت فرنگی به خاطر طعم و همچنین رنگ جذابی که دارد در بین مردم بسیار محبوب است. توت فرنگی خشک شده هم به همان جذابیت توت فرنگی تازه است.
برخی خواص توت فرنگی خشک شامل موارد زیر می شود:
- توت فرنگی خشک منبع خوبی از ویتامین سی است، همانطور که می دانید ویتامین سی برای قلب، پوست و سیستم ایمنی بدن مفید است.
- توت فرنگی خشک حاوی فیبر غذایی است که به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند .
- وجود آهن در توت فرنگی خشک به جلوگیری از فقر خون و افزایش سطح انرژی در بدن کمک میکند.
- توت فرنگی خشک حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدانها میباشد که به سلامت سلولها و پیشگیری از بیماری های مزمن کمک می کنند.
5) آلو خشک
آلو خشک به خاطر طع ترش و ملسی که دارد، در بازار بسیار محبوب است. از آلو خشک در تهیه غذاها و چاشنی ها نیز استفاده می شود.
خواص آلو خشک:
- آلو خشک حاوی فیبر غذایی است که به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
- آلو خشک حاوی پتاسیم مهمی است که برای حفظ سلامت قلب و کنترل فشار خون مفید است.
- آهن موجود در آلو خشک میتواند به جلوگیری از فقر خون و افزایش سطح انرژی در بدن کمک کند.
- آلو خشک حاوی ویتامینهای مختلف از جمله ویتامینهای A و C است که برای سلامت پوست، سیستم ایمنی و دفاع بدن در مقابل بیماریها مفید هستند.
بهترین و سریع ترین راه برای تهیه میوه خشک، خرید آن ها از فروشگاه های معتبر است.
اما توجه داشته باشید که نباید ازهر فروشگاهی خرید کنید زیرا بعضی از آن ها میوه خشک های صنعتی و حاوی مواد شیمیایی را می فروشند.
میوهخشک ژیوانا، با عرضه بهترین محصولات میوهخشک در سراسر ایران، با بسته بندی و کیفیت برتر، آماده ارائه محصولات خود به مشتریان عزیز است.
جهت خرید با شماره زیر تماس حاصر فرمایید.
© HeshmatiNut.ir. All Rights Reserved. Designed by bp